mandag 16. mars 2009

På fiendtlig territorium!

Så skjedde det igjen... Jeg tok 17-trikken! Jeg tar nemlig vanligvis 18 og 19, som er gule, men i dag, som noen dager nå i det siste, har jeg fra byen og opp til Staffeldts tatt 17, som er rød! Trikkene er selvsagt ikke malt gule og røde, men de har fått fargekoder for å drite ut fargeblinde! Det er i og for seg ikke noe problem å ta 17 noen ganger. Det går ofte fortere om det er den som kommer først! Men problemet er at jeg ikke hører hjemme på den! Jeg merker det med en gang og blir stående ved døra og lengte etter å komme ut igjen. Stemningen i trikken når jeg kommer inn er som stemningen på en Enga-klubb når det kommer inn en kar med Lyn-skjerf og setter seg ved et bord. Folk er høflige nok til å ikke grisebanke en, men alle vet at han ikke hører hjemme der! Det sømmer seg liksom ikke helt. Jeg vet ikke hva det er for noe, men alle ser ut til å se det på meg! "Han er guling"! (uten å la dette på noen måte gå utover våre venner i østen). Jeg kom meg riktignok helskinnet frem i dag, og det vil jeg nok gjøre neste gang jeg tar 17 også, men 17-trikkerne vil nok for alltid være et folkeslag jeg aldri kan forstå.

- Brynjar

4 kommentarer:

 1. Jeg har aldri tenkt på dette som et problem før. Men skal prøve å føle litt på stemningen neste gang jeg tar en t-bane som ikke er min. Hvilken trikk jeg tar har jeg aldri brydd meg om...

  SvarSlett
 2. Du setter fingeren på et stort samfunnsproblem her Brynjar. Jeg føler på den samme utfrysningen og står som regel i angst når jeg ikke er på gult teritorium. Er Oslo i ferd med å bli en Ghetto-by, med isfronter mellom bydelene?

  SvarSlett
 3. Ja, her må alle gule sameinast! Trur du folket på Majorstua eller Riskhopsitalet har samme problem? Mulig dei er litt meir polygame?

  SvarSlett
 4. Jeg føler konflikten er størst på de store trikkene, så Majorstua er ikke involvert. Og jeg har ikke merket det så mye på t-banen, Therese, men nå er det ingen t-bane jeg regner som min egen. De har vel ikke engang fargekoder.. Folk ved Rikshospitalet er vel nøytrale i den kalde gul/rød-krigen, siden begge går dit like mye.

  SvarSlett