torsdag 17. september 2009

Jodleri!

Jeg vil starte denne oppføringen med en praktisk opplysning. Om du etter å ha lest denne oppføringen, og sett videoene, ikke er i bedre humør enn du var før du startet, må du for all del oppsøke lege umiddelbart, da du sannsynligvis er alvorlig syk.

Er det en ting som får meg opp av de værste depresjoner, så er det reklamen for vitaminbjørner. Den er ren medisin, og jeg vedder hatten på at reklamen har bedre virkning enn selve vitaminbjørnene har. Dette fikk meg til å gå litt i dybden og finne kilden til denne eksplosive gleden, og etter kort tid fant jeg ut at det selvfølgelig er jodlingen. I sommer var jeg en tur i Edinburgh med familie, deriblandt en fetter og en onkel, som begge også liker slik alpeenergi. Fettern min, Bård, hadde til og med flere klipp med en jodler som virkelig er tidenes jodlerkonge, Franzl Lang. (Legg merke til den elegante hoftesvingen rundt 1:29 i videoen under)

Dette er virkelig fantastisk. Jeg merker jeg får lyst til å bytte hovedinstrument fra bass til jodling med en gang. Dette må læres, beherskes og brukes til alles glede, og noens vrede. Jeg regner også med at alle som leser, og hører, vil kaste seg over kommentarfeltet og bli med på ferden mot et mer jodlerrikt Norge.

Jeg vil, noe selvfølgelig, få avslutte med enda en video fra godeste Franzl, selv om navnet hans har en l for mye. Denne videoen har virkelig alt.

- Brynjarl

1 kommentar:

  1. Det er klart at lite kan måle seg med jodling frå Alpane. Når det gjeld Vitaminbjørnane så testa eg dei hausten 2006 med mindre hell. Eg fekk eit ekstremt høgt vitaminnivå som førte til ein eksplosjon av kviser i trynet - ein eller plass måtte dei få utløp for sin jodletrang! Gleder meg til BT (BrynjarTV) begynner å sende Live Jodls from North Beach, Oslo. Go, go, go! You can be anything you want. Anything! (Det seier dei i alle fall på tv.)

    SvarSlett