søndag 23. mars 2008

Dyrene i Nordmarka og alt de har å gjøre

Påske!

Og med det ordet startet denne påskeoppføringen, som altså skal handle litt om påsken i år. Jeg var nemlig leder og bassist på påskeleir langt inni Nordmarka i begynnelsen av denne påsken som i disse dager avsluttes med oppstandelse og stas. Og siden leiren var midt i Nordmarka og jeg hadde med meg en stor og tung bassforsterker, måtte det bil til for å nå kapellet til skogs. Veien inn gikk i tetteste skogen og man måtte leke rally-sjåfør i mang en bakke og i mang en isete sving full av dype hjulspor med vann som fortvilet prøvde å fryse mellom hver gang min bil brutalt knuste det til ingenting. Men i skogen var ikke jeg alene! Ikke nok med at Sindre også satt i bilen i opptil flere av turene, var det også liv utenfor bilen. Så en dag vi kom susende ned så småsteinen sprutet til helvete (det var altså et stedsnavn like i nærheten... jeg dro aldri dit), og jeg og Sindre følte oss som Solberg-brødrene minus all reklamen, møtte vi på en liten deligasjon elg som fant ut at det akkurat da var tid for å krysse veien. Så en diger slamp av et hjortedyr stakk de alt for lange beina ned på veien, prøvde å finne et snev av ballanse, som den mot alle odds klarte, og spankulerte i eget tempo over veien, for så å se på oss med et blikk som oste alt annet enn IQ.

Sindre og jeg fortsatte ferden, etter å ha latt elgene få ta fatt på sin spasertur, og ikke lenge etter måtte det på nytt plasseres en fot på bremsepedalen, for så å gi et passe trykk på den slik at bilen bremset kontrolert ned til en litt lavere hastighet enn den hadde før bremsepedaltråkket (ønsker du mer informasjon om akkurat den biten, ber jeg deg oppsøke hjelp), for et nytt dyr fant det fornuftig å løpe over asfalten da den først var opplyst av mine frontlykter. En rev løp nemlig over veien og holdt nesten på å bli en hale kortere, hadde det ikke vært for reaksjonsevnen til to rally-sjåfører ombord i min trygge bil. Etter denne nesten-ulykkelige reve-opplevelsen og en diskusjon i bilen om hva i all verden vi skulle gjort om vi hadde kjørt over reven (ringe politiet? ringe mattilsynet? begrave reven og aldri nevne det? spise reven og ha skinnet foran peisen? mulighetene er mange), var det heldigvis ikke flere dyr som følte seg suisidale nok til å prøve seg foran min rally-kjøring.

Dette var langt og mye, men det er påske og tiden for god litteratur... God, kan diskuteres, men det henger vi oss aldeles ikke opp i!

- Brynjar (som ønsker alle en god påske)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar