tirsdag 19. august 2008

Dublin spriter opp!

Ferien nærmer seg sin dystre ende, og semesterstart melder straks sin ankomst. Og med de fagre ord åpnet jeg den siste ferieoppføringen for i år. Jeg har nemlig på tampen klart å få med meg en langhelg i Dublin! Nå skal ikke jeg si så mye om Dublin, men heller fokusere på det musikalske i et strøk i byen som kalles Temple Bar. Jeg så ingen tempeler, men derimot et uhorvelig antall barer som alle var tytende fulle av like fulle irer. Og det var ikke bare inne på barene det var liv, men også på gata, der mange underfundige artister spilte på sine egne måter. Tre av disse må vies litt mer oppmerksomhet med bilder og stas.

Første kar ut spilte et 8-strengs instrument. (Dypeste streng (jeg tipper E) i midten og kvarter oppover og kvinter nedover). På dette instrumentet spilte han det fulle band bruker 3-4 folk til å spille! Rundt sto det en liten gruppe ungdommer som alle så på med interesse og syntes han overgikk den halvgode love-songs-gitaristen rundt hjørnet, som kjærestene deres foretrakk.


Litt senere på kvelden ble han derimot byttet ut med et band hypre musikere som etter få låter hadde fått flere irer til å sette ølet på bakken, dra av seg på overkroppen og be opp like fulle irske jenter til uhemmet dans av ymse kvalitet. Dette bandet sparte ikke på noe og samlet en ganske stor halvsirkel av publikum som satte stor pris på fiolinistens varierte måter å spille fiolin på.

Til sist vil jeg få nevne bandet som virkelig tok kaka. Det besto av fire karer hvorav tre virket relativt alkoholiserte og krokete og én som så ut som han prøvde å late som han var det samme. Her gikk det i drikkeviser og mellom drikkevisene dro de frem hver sine små flasker wisky og hellte innpå. (her er link til en av låtene (med et annet band, vel og merke)). Den gamle kroken dere ser står uten instrument, hadde "heftige" dansetrinn mellom strofene og når han sang så det ut som han trodde munspillet til sidekroken var en mikrofon, så han passet alltid på å stå kinn til kinn/skjegg til skjegg med han. Fløytisten tok hyppige pauser i spillingen der han dro frem en bulkete ølboks fra lomma, noe som resulterte i at han stadig sto mer ustø og luktet stadig verre. Men på tross av det samlet disse en hel sirkel av gavmilde mennesker. Her er bildene fra denne musikkopplevelsen:

Og helt til slutt i dag vil jeg også få ønske alle et riktig godt semester og en heidundranes høst! Skulle du ha noe morsomt å si fra ferien din, så legg igjen en kommentar!

- Brynjar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar