mandag 10. august 2009

Tog, buss, båt, bein og en mengde benker.

Rett før sommeren fikk jeg en telefon fra min gode venn Josva. Det hender en gang i blant at det kommer telefoner fra han, og dermed har jeg en hel bunke med telefoner liggende. Og siden jeg merker at jeg nå har fjaset meg vekk fra oppføringens røde tråd, velger jeg å avslutte dette avsnittet her.

Det Josva hadde på hjertet var et spørsmål om jeg ikke hadde lyst til å se U2 live i Gøteborg (eller Göteborg, om du vil). Dette ville jeg faktisk, og dermed startet planleggingen av en pen liten utenlandstur. Vi tenkte nemlig at når vi først skulle dra på en liten tur, kunne den jo faktisk forlenges og bli til en litt lenger, liten tur. Men vi møtte raskt på problemer. Vi var nemlig ikke alene om å ville dra på U2-konsert (59 999 x 2 (populært kalt 119 998) andre skulle nemlig også dette), så samtlige hoteller i Gøteborg (alternativt Göteborg) var fyllt til randen av gjester natta etter konserten, og natta etter det igjen. Og når jeg skriver samtlige, så mener jeg faktisk det. Alt fra de billigste vandrerhjemene til bryllupssuiten på operahotellet var booket, og til og med teltplasser var umulig å få tak i.

Dermed måtte det hjerneceller til verks, og de fant ut at vi kunne ta nattbuss til København (Copenhagen/Kopenhagen/Köbenhavn)! Og deretter fant de samme cellene ut at det går båt mellom Danmark og Norge. Slik ble ringen sluttet og ferien bestillt!

Turen gikk etter planen, og noe trøtte ankom vi København (jadda...) tidlig dagen etter heftig køståing og konsertståing på en heftig U2-konsert. Denne dagen hadde vi rundt 8-9 timer til å oppleve Danmarks storby, og de første timene av dette brukte vi til å oppleve Københavns utvalg av benker her og der. Men etter noen sårt trengende utstrekninger kom vi oss rundt til både vindmølle og havfrue før vi ankom båten, og deretter Oslo (få varianter her..). En god ferie, takket være godt trente hjerneceller i to gode hoder.

- Onkel reisende Brynjar

3 kommentarer:

 1. Mye styr for å få med seg noe man kan høre på CD mener nå jeg...

  SvarSlett
 2. Wow! Kan du høre U2's ekstreme scenerigg (som ble fraktet til Gøteborg i 100(!) lastebiler) på CD? Kan du høre energien de har på scenen og stemningen i publikum?

  Jeg synes nå det er gøy med konsert en gang i blant, men for all del! Hold deg hjemme med CDene dine du...

  SvarSlett
 3. Her går det unna! En saftig respons fra Karl-Johan nå, så begynner det å nærme seg en real partilederdebatt.

  SvarSlett