torsdag 18. januar 2007

Raseri!

(Egentlig postet: 8. september 2005)

Nå vil jeg skrive litt om en ting som irriterer meg! Og det er det skjeldent jeg gjør... Nå kan det ha litt med å gjøre at jeg skriver veldig skjeldent inn her, men la oss ikke henge oss opp i detaljer her nå! Det er ikke mye jeg irriterer meg mer over, enn dette... Det kan ha litt med å gjøre at jeg ikke irriterer meg over så mye, men la oss fortsatt ikke henge oss opp i detaljer!

Det som irriterer meg så vanvittig, og som jeg skal skrive en raseriblogg om nå, er personer som gjør som damen vi kaller "Trude" i denne lille historien:

Trikken er full (altså: her kan "full" bety dritings, men det gjør det altså ikke her), og alt av seter er opptatt og folk må til og med stå i midtgangen, (de som tar trikken fra KG hver dag vet hva jeg mener)! På trikke er det slik at noen trikkeseter er vendt mot hverandre, og noen er vendt mot en vegg, men denne situasjonen utspilles ved en slik firerkombinasjon (altså mot hverandre). Ved vinduet sitter en trinn dame med røde øredobber, som er så røde at kun leppestiften hun har på kan måle seg med de. La oss kalle henne Olga! Ikke fordi jeg vet at hun heter Olga, men fordi hun kanskje heter det (dessuten er jo dette en oppdiktet fortelling, så hun finnes jo ikke)! Hun har to fulle bæreposer fra Rimi og har akkurat trykket på stoppknappen!

Så kommer timen, da hun skal ut. Hun stabler seg på beina, uten å la fleskeberget disse borti naboene! hun stabler seg over tre par bein og velter kroppen sin ut i midtgangen mens hun beklager seg på både trøndersk og bergenser. Hun kommer seg av trikker og er sikkert svært fornøyd med det!

Men det er ikke henne jeg skal henge ut (skjønt, det har jeg allerede gjort), men det er damen som sitter utenfor (altså ved midtgangen) som skal få svi! For når Olga har gått av, så er det jo en ledig plass ved vinduget! en ferdig oppvarmet sitteplass med en fin grop etter Olgas intensive sitting! Men damen som sitter ytterst, (la oss kalle henne Trude! Av samme grunn som vi kalte Olga for Olga) flytter seg ikke! hverken hun eller de to som sitter overfor (eller blir det ovenfor? nei, overfor) vil ta steget fra sitt sete til dette andre! Og hvorfor er dette så dumt? jo fordi nå kan jo ingen sitte der! I så fall må jo de stable seg over beina til Trude og kanskje snuble og slå hodet i vinduget og ydmyke seg for alle på trikken (og som sagt er det mange!)

Jeg kan forstå dette hvis Trude skal av på stoppen etter den Olga gikk av på! Da kan jeg til nød innse at det var et snev av innsikt i Trudes avgjørelse, men Trude skal ikke av! nei, Trude skal sitte der å sperre sete opp hele skjømannskolebakken og videre til Holtet! Så alle de andre på trikken må stå! Skamme seg burde du Trude! Skamme seg!

Jeg håper mange av dere som leser denne bloggen, og som har gjort som Trude, om bare en eneste gang, skammer dere og tenker: Ja huff! Det var dårlig gjort! For et elendig menneske jeg er!

Hilsen meg, til alle dere som ikke gjør slikt!

1 kommentar:

  1. Hvis det å gjøre som Trude fører til så geniale blogger vil jeg oppfordre alle til å bli sittende i sin posisjon nærmest midtgangen så snart noen inneklemte innesittere reiser seg og forlater åstedet.

    Ikke ta det tungt brynjar...
    Det er bare for å gi deg økt inspirasjon til flere raseri-blogger.
    11. september 00:00

    SvarSlett