torsdag 18. januar 2007

sporvongsdrama

(Egentlig postet: 14. november 2005)

Jeg vil her fortelle om en liten episode som skjedde på vei hjem fra skolen en dag!

På perongen var jeg den eneste jeg kjente, så jeg hadde ingen å snakke med. Når jeg så trillet på vei mot stasjonen min, og observerte kjapt at dette var 18 (noe som FØR hadde vært bra, men nå bare var tulliball, fordi den absolutt skal stoppe på Holtet, to stopper før jeg skal av). Jeg gikk med blandede følelser på trikken og oppdaget fort at noe var galt! Første varsellampe var den stille atmosfæren.. en riktig spent situasjon! To av de som sto rett ved inngangen så alvorlig på meg, og på alle andre! Den andre varsellampen blusset opp da jeg forsto at det var mange ledige sitteplasser, men fortsatt en del som sto ved utgangene selv om de ikke skulle av!

Jeg gikk oppserverende bort til en sitteplass ved trekkspillpartiet av trikken (for de som nå syntes det var en merkelig del av en trikk, kan jeg forsikkre dere om at det kun er snakk om det mellomledder som gjør at lange trikker også kan svinge, noe som er svært hendig i enkelte situasjoner). Satte meg ved vinduet, og fikk straks besøk av en litt vimsete jente/dame på rundt 20-25 år som leste ivrig i en slitt bok. Jeg snudde meg diskre rundt for å se om det sto alvorlige menn ved den neste døra også, og det gjorde det! Jeg observerte også at de hadde god komunikasjon, og det virket som det var bare jeg som klarte å finne ut at det var noe muffens med situasjonen

Så så jeg noe som fikk tredje varsellampe til å lyse for fulle maskinerier. én av de to som sto ved hver utgang hadde en klump ved venstre hofte, som de holdt hånda på konstant! Nå la jeg fort fram to hypoteser i mitt hodet:
1) Vi var under et terrorangrep som straks skulle settes i verk, med bombing, skyting, blod og Allah. For selv om ikke alle terroristene så ut som muslimer, kan det jo så klart være konverterte stakkarer, som var ute på sitt første (og siste) oppdrag... Dette innebar at hele trikken skulle sprenges, og jeg regnet med at det ville skje på stoppestedet mellom Oslo City og Byporten.
2) CIA eller FBI hadde tatt over billettkontrollene på Oslotrikken, og hadde her sin første dag på jobb. Dette innebar egentlig ikke så veldig mye, siden jeg hadde billett som en lovelig kar, og hadde ingen ting på samvittigheten av stor betydning.

Utover trikketuren så det ut som terroristene/agentene sjekket enkelte passasjerers religion/billett, men siden begge løsninger fortsatt var mulige kunne jeg ikke eliminere noe! Men billetten hadde jeg klar i hånda!

Fortsatt hadde ingen i trikken forstått noe, og 20-50 åringen ved min side satt om mulig enda mer bøyd over boka si. Alle satt og gjorde sitt på en trikk som enten var kapret, eller var under en streng kontroll av både billetter og alskens dop (etter prosedyrene til agentene å bedømme).

Videre på trikketuran gikk dama med boka av, og ble grundig sjekket ved utgangen og dette skjedde med mange av de som ikke hadde blitt sjekket igjennom turen! Og på Holtet gikk jeg av (fordi det var den teite endeholdeplassen for den elendige trikken), og ble ikke sjekket!

Dette er for meg fortsatt et mysterium, men de annså vel meg som så farlig, siden jeg gjennomskuet rassiaen, at de ikke turde kontakte meg, og ikke turde å sprenge trikken eller gjøre hva enn planene var!

Verden er reddet, hilsen meg!

7 kommentarer:

 1. hehe
  14. november 16:55

  SvarSlett
 2. Hey you! You talk to much;)
  19. november 00:34

  SvarSlett
 3. neineinei.. han snakker ikke formye han da.. blææ til deg som sier det.. hahaha.. jeg skravler formye.. menmen.. samme det..
  digger disse historiene jeg da..!!! hihi..
  Gir meg en god latter:P og forlenger mitt liv (selv om jeg er litt usikker på om det er positivt :S)
  jaja..
  22. november 12:20

  SvarSlett
 4. hehe. Å supre Brynjar redder dagen "igjen" jeg satt å lurte på hvordan det ville gå men det skjønte jeg ikke. Jeg ville gitt historien en 5.
  29. mars 20:54

  SvarSlett
 5. Brynjar, jeg elsker deg. Vil du gifte deg med meg?

  (Jeg skal tilgi deg for å ha brukt muslimer og Gud og terrorangrep / mistanke om terrorisme for å øke spenningen i teksten din. Men gjør du det igjen, sender jeg fetterne mine etter deg).

  hilsen Ariba,


  Allah Hafiz
  25. mai 17:38

  SvarSlett
 6. hihi... lille helten brynjar.. redder verden(hvertfall en stor trikk som kan bøye seg ved hjelp av et trekkspillparti). det er bra.. at vi har sånne smarte personer som gjennomsk,uer onde planer:P

  jaja.. godt du ikke ble sprengt i lufta da hvertfall.. håper ikke det hørtes altfor groteskt ut:P prøver ikke å være grotesk.. bare forteller sannheten!!! :)
  14. november 16:11

  SvarSlett
 7. Brynjar kommer å redder dagen til og med på Oslo Sporveier. Jeg likte hostorien din. Har du ennå funnet ut hvorfor de var så mange mystiske menn på trikken??
  14. november 16:24

  SvarSlett