torsdag 15. mai 2008

Mandagens skjebnekamp!

Jeg er i grunn ikke spesiellt interresert i fotball. Jeg dør ikke av å se en kamp, men jeg dør heller ikke av å la være. Jeg vet hva en corner er, men jeg gauler ikke "corner er mål" til jeg blir hes. Men jeg har allikevel et yndlingslag, som jeg patriotisk holder med til de siste dager. Tynset! De spiller i 3. divisjon og er laget over alle lag. Så skjedde så den verdensbegivenheten sist mandag at topplaget Tynset skulle møte det middels gode laget Rosenborg! Tynset hadde ettertrykkelig spurt om å få møte RBK, i en seiersrus etter å ha brutalt knust Nidelv 6-0 i en innledende runde til NM (Norgesmesterskap i fotball? Gjerne gi forklaring i kommentar om du vet hva det egentlig er).

Kampen var direkte overført på TV2 sport, en kanal jeg ikke har. Men heldigvis har jeg ei tante som har denne, og av nevnte tante fikk jeg gjevnlige oppdateringer om hvordan denne spennende skjebnekampen bar i vei. Og jeg skal si det bar i vei! Det eneste kjipe var at det bar i feil vei. Resultatet behøver vi ikke si så mye om, synes jeg (0-11, med Tynsets keeper kåret til Tynsets beste mann), men oppmøte må jeg isteden få nevne. Tynset er verdens navle, og det er ingen tvil om det. Men som alle vet er ikke navlen kroppens største organ, så på Tynset bor det ikke mer enn rundt 5000 mennesker, som alle og en er hylende glade av å bo akkurat der. Da er det i grunn ganske bra oppmøte med 3000 på kampen, noe som tilsvarer 60% av innbyggerne! (Tilsvarende prosentvis oppmøte i Oslo, ville blitt ca 336 000 tilskuere, og det er mer enn 13 ganger Ullevål Stadions kapasitet. Nok tall...)

Kampen var en folkefest uten like, og Tynset takket i etterkant RBK for en flott kamp og sa at de var veldig fornøyde med å få møte trønderne (RBK var forøvrig enig i akkurat det). Og selv om jeg innser at det ble tap (jeg skylder på at målmaskinen Moen, en av Tynsets beste spisser, ikke var i form, da han hadde sittet på fly fra England og bil fra Gardermoen hele dagen), ble ikke min patriotiske heiing på Tynsets stolthet svekket av den grunn. Jeg er da ikke medgangssupporter heller!

2 kommentarer:

  1. Hehe, lurer på hvordan de andre på banen spilte hvis keepern ble kåret til Tynsets beste mann! Du er herlig du ;)

    SvarSlett
  2. Målmaskin Moen, ja det har jeg også blitt kalt mang en gang gitt!

    SvarSlett