lørdag 4. april 2009

Folk som likner på andre folk!

Er det ikke fasinerende og morsomt med folk som likner? altså som likner på andre folk? Jeg synes det. Og jeg koser meg derfor i musikkhistorieforelesningene, der vi har en foreleser (en knakende dyktig en) som likner på han slemme fengselsvakten i Den grønne mil! Skuspilleren spiller for øvrig for tiden i LOST, men der likner han ikke i det hele tatt.

Men folk som likner er altså stas! Og her en dag tok det virkelig av. Jeg satt på den mye omtalte trikken, og ante fred og ingen fare. Det hadde jeg i og for seg helt rett i å ane, for det skjedde ingen fare og det var fred i landet hele dagen. Så kommer det på ei dame med ei datter på en alder jeg vil gjette var rundt 8-9 år. De skulle angivelig til byen og satte seg, like angivelig, ikke langt fra der jeg satt og ante at freden varte. Disse kommer jeg tilbake til litt senere. For i byen traff jeg en kar som likna så mye på Knuppe at jeg nesten hilste på han! Om det faktisk var en ond tvillingbror er uvisst. Det som derimot er visst, er at jeg traff samme kar igjen bare noen timer etterpå. Da holdt jeg først på å hilse på han fordi jeg trodde han var Knuppe, så holdt jeg på å hilse på han fordi jeg huska han fra sist, før jeg rakk å huske at jeg ikke kjente han og fikk trukket tilbake alle hilsinger før de kom ut av meg på noen måte. Og ikke før hadde jeg kommet over forskrekkelsen før jeg møtte en kar som liknet så mye på Knuppe at han faktisk var han! Men denne gangen drøyde jeg så mye med å hilse at jeg nesten gikk glipp av det.

Noe forvirret fikk jeg kommet meg på en trikk som skulle kjøre meg hjem, men hvem andre enn moren og dattra kom på trikken? Jo, noen som likna på dem! (Den opprinnelige mora og dattra kom derimot ikke på.) For en dag! Jeg var nesten så utslitt etter alle likheter at jeg ikke fikk med meg en dame på trikken med en nese som sikkert satt på alle neser i den familien. Ikke akkurat den nesa, selvsagt, for så kompliserte siamesiske tvillinger tviler jeg på at finnes. Men liknende neser. Men da hun gikk av kom det faktisk på en mann med en kliss lik nese, og det virket ikke som de kjente hverandre. Det kan jo hende at dårlig syn var like typisk slektstrekk som nesa, men det kan også hende at de var uvenner...

- Brynjar

3 kommentarer:

  1. Brynjar.. du er bare helt utrolig! Morsomme innlegg og utrolig godt skrevet! Du må skrive oftere!! =D

    SvarSlett
  2. Ja du må skriva oftare - men eg likar betre orginalar enn bleike kopiar...! :-)

    SvarSlett
  3. Helt utrolig gøy :P

    SvarSlett