lørdag 16. januar 2010

En oppsummering

For to dager siden prøvde jeg ut et nytt konsept her på bloggen, nemlig fordomsanmeldelse. I går så jeg altså filmen Avatar i 3d på kino, og for å være helt ærlig synes jeg at jeg traff ganske godt med mine fordommer. Jeg innrømmer at jeg bommet med spådommen om en liten artigper som kom med vittighetene, men utenom det var det ganske mange treffpunkter mellom film og fordom. Jeg humret litt i kinosetet da den rungende stemmen til hovedpersonen startet og sluttet filmen med å gjøre moralen så lettforståelig at selv silikoninnleggene til den fredselskende miss Universe forsto den. Store våpen, barskinger med kommentarer, musikken og kjærlighetshistorien var alle sammen fulltreffere, men så skal det faktisk også sies at effektene ER fantastiske, og ga meg faktisk en god filmopplevelse. Det virker som om filmskaperne har laget en verden med de forbedringene de savnet her på jorden, og puttet litt primitive folk med hale der. Uten å påstå at indianere har hale, likner konflikten litt på hvordan USA ble til (sett bort ifra at der vant faktisk "de slemme"), men denne bloggen er vel ikke til for slik seriøse slutninger. Alt i alt er altså Avatar en fantastisk opplevelse på alle tekniske aspekter, som virkelig setter deg inn i en annen verden og lar deg være der i noen timer, men straks man ser på story og innhold er det syltynt. Det er faktisk litt trist at heller ikke denne filmen klarer å unngå akkurat den samme malen, med det samme, forutsigbare plottet, som alle andre filmer i liknende genre.

Jeg stiller meg fortsatt litt usikker på om fordomsanmeldelse er en god ting, eller om dette ble litt mye kjas om ting filmanmeldere tross alt gjøre bedre. Ingen kan klage på at Januar ikke har hatt mange poster, i hvert fall!

Dessuten har jeg også funnet ut at Facebook-reklame skaffer lesere som bare rakkern.

- Brynjar

1 kommentar:

  1. Skulle egentlig sett den i går jeg også, men så ble det istedet en halvgod Sherlock Holmes, som jeg også kunne fordomsanmeldt nord og ned.

    SvarSlett